Zöldhulladék elszállítás a környezetünk védelméért!

Zöldhulladék elszállítás

A kerti hulladék égetése Budapest területén TILOS! „Hála Istenek!” Ezáltal óvjuk környezetünket és ember társaink egészségét! Ha rajtam múlna országosan megtiltanám a kerti hulladék égetését. Sajnálatos módon az emberek késztetést éreznek arra, hogy nem csak a keletkező zöldhulladékot égetik el, hanem a háztartásaikban keletkezett szemetet is. A műanyagokon át az autógumiig mindent. Felháborító!

Hogyan szabadulhatunk meg a kertünkben keletkezett zöldhulladéktól?

  1. Komposztálás házilag
  2. FKF zöldhulladék zsák
  3. Zöldhulladék konténer
  4. Zöldhulladék elszállítás

Komposztálás házilag

A komposztálás házilag nem olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Első lépésként szerezzünk be egy erre a célra készített komposztáló edényt vagy házilag is készíthetünk. Ezután kezdhetjük meg a komposztálónk feltöltését a keletkező hulladékokkal. Vannak fontos szabályok amiket be kell tartanunk. A zöldhulladék elszállítás oldalunkon olvashatnak a komposztálás lépéseiről bővebben.

FKF zöldhulladék zsák

Kis mennyiségű zöldhulladék elszállítására tökéletes megoldást nyújt számunkra. A frissen vágott fű, apró kerti növények, darabolt zöldhulladék helyezhető el benne kényelmesen. Az fkf-es zöldhulladék zsák ára 320 ft körül mozog, ami 100 liter űrtartalmú. Könnyű kiszámolni, hogy 1 m3 zöldhulladék elszállítása 3200 ft-ba kerül, ha mindent saját magunk csinálunk a kertben. Ez már mind nem igaz, ha a kertészt kérjük meg a keletkezett zöldhulladék felaprítására. Tavaszi és őszi metszéskor, kertrendezéskor, elhanyagolt kert tisztításakor nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik, ilyenkor jön a nagy fejtörés. Mi is legyen?

Összegezve maximum 2 m3 mennyiségű apró zöldhulladék elszállításáig éri meg a zöldhulladék zsák használata úgy hogy nem fizetünk senkinek a zsákok megtöltéséért. Ennek a szállítási módnak a hátránya még, hogy hetekig is az utcán bűzölöghet a zsákokban a zöldhulladékunk. Számos esetben panaszkodnak az ügyfelek a szállításra. Tuja, örökzöld, dió zöldhulladék nem kerülhet a zsákba.

Zöldhulladék konténer

Zöldhulladék konténer elszállítási díjak igen magasak Budapesten és Pest megyében. Átlagosan bruttó 5200 – 5900 ft/m3 áron szállítanak a konténeres cégek, de ettől vannak még drágábbak is.

Miért hátrányos a zöldhulladék konténer rendelése?

Sok esetben az ügyfelek rosszul határozzák meg a zöldhulladék mennyiségét. A konténer rendelésnél pedig fixen előre ki kell fizetni a megrendelt 4, 5, 6, 8, 12 m3-es konténer díját, akkor is ha kevesebbet rakunk bele, sajnos ha több hulladékunk keletkezett rendelhetünk egy másik konténert, ami így már többszörösen megdrágítja a zöldhulladék elszállítását. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy nekünk kell a konténert megpakolnunk vagy fizetünk valakinek érte. Mivel nem vagyunk gyakorlott rakodók, feltételezhetően nem tudunk akkora mennyiséget beletenni a konténerbe, mint aki ezzel foglalkozik nap mint nap. Ezért nem maradt más lehetőségünk, hívjuk a zöldhulladék elszállítás szakembereit.

Zöldhulladék elszállítás

Az előző lehetőségek ismerete után ez lehet a legoptimálisabb választás a zöldhulladék szállításra.

Zöldhulladék elszállítás hétvégén is! Nincs hétvégi vagy ünnepnapi felár! Zöldhulladék elszállítás árak tartalmazzák a rakodást is, ha gépjárművel mellé vagy közzel tudunk állni. Zöldhulladékként az alábbiakat szállítjuk: kerti zöldhulladék, ág, gally, lomb, nyesedék, fűkaszálék, fűhulladék, fatörzs, stb. Mi az örökzöld, tuja, dió zöldhulladékot is elszállítjuk! A zöldhulladék elszállítás 15 m3-es és 24 m3-es teherautóval történik. Az elszállított kerti zöldhulladékot újrahasznosításra, zöldhulladék lerakó telepre szállítjuk.

Mi bruttó 3600 ft/m3 áron szállítunk, akár rakodással is. Fizetnie csak a valós m3 után kell!

Keressen bizalommal: Korfanti Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük